Intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen


Waarom intuïtief schilderen?


Intuïtief schilderen, betekent dat je gaat schilderen vanuit jezelf ? vanuit je eigen gevoel, fantasie en intuïtie. Er worden geen opdrachten gegeven en er hoeft niets na geschilderd te worden. Hoe raar het ook mag klinken, je begint met verf te kliederen en spontaan ontstaat iets. Door heel eenvoudig te ?kliederen? met verf, net zoals vroeger toen je op de kleuter- of lagere school zat, zet je het denken even stil. Hierdoor ontstaat er rust in je hoofd. Je raakt vanzelf ontspannen omdat je alleen maar met je doek bezig bent.
Hieruit ontstaan de meest wonderlijke en mooie schilderijen die je niet had kunnen bedenken wat nu precies de bedoeling ervan is. Soms is het een hele openbaring tussen een harmonie van kleuren en vormen waar je soms stom van verbazing zult staan van wat er op het doek ontstaat.  De schilderijen mogen dan verder uitgewerkt worden. Ze mogen abstract, surrealistisch en realistisch worden. Jij hebt die keus want Jij bent baas over je eigen schilderij! Ik ben er alleen om je te helpen om het beter uit te werken mocht je dat willen, zoals jij het zelf wilt.


Intuïtief schilderen is goed voor je
Onzekerheid om te schilderen, om creatief bezig te zijn en dingen gewoon te laten ontstaan, komt voort uit blokkades. Die blokkades ontstaan door diverse omstandigheden die voor iedereen anders is, thuise situaties, onbegrip, laag zelfbeeld door pesterijen of gedwongen gedrag door anderen, je weet het niet, het kan van alles zijn. Veel mensen die schilderen beseffen hoe rustgevend schilderen kan werken. Schilderen werkt heel therapeutisch en de mooiste werken komen tevoorschijn als je eenmaal je gevoel laat spreken, het kind in jezelf weer toelaat. Het mooiste is dat je er enorm veel plezier aan beleefd en er helemaal rustig van word.


De schilderworkshops zijn geschikt voor ,


Voor iedereen, ook voor jong volwassenen vanaf 14 jaar. Je hoeft niet te kunnen tekenen of schilderen,iedereen kan het want, Iedereen is creatief zonder dat je het misschien zelf weet. Je bent elke dag wel bezig om problemen op te lossen, grote of kleine daar heb je veel creativiteit voor nodig. Door het schilderen vanuit je eigen fantasie en intuïtie, je binnenste, maak je gebruik van alle dingen die je hebt opgeslagen in je onderbewustzijn. Als je iets heel ergs hebt meegemaakt of juist iets heel leuks of fijns of liefdevols voelt dat in je onderbewustzijn altijd anders, heftiger. Alles wat je nodig hebt om te schilderen zit al in je.

Kom tot jezelf met een middag intuïtief schilderen. De middag begint om 13.30uur en duurt tot 16.30 uur. Je gaat schilderen met acrylverf op linnendoek. De kosten zijn vanaf ? 45,00 per persoon, afhankelijk van de grootte van het doek,  inclusief materiaal, koffie/thee en een koekje.


Voor meer info kunt u me altijd mailen.