media, kranteberichten

Familie Kivits exposeert bij Kunstwinkel Op Dreef

Geplaatst op 2009-09-24 13:03:36 door Heusdenlokaal

Drunen – Dat er in de gemeente Heusden veel creatievelingen op hoog niveau zijn was bij Kunstwinkel Op Dreef, Kasteeldreef 33 te Drunen, al bekend. Maar dat een heel gezin een expositieruimte met bijzondere kunst kan vullen was nieuw. Het begint allemaal met Marco Kivits uit Vlijmen die de moeite neemt om eens te informeren naar de mogelijkheden om te exposeren. Daarna blijkt ook zus Astrid zich aan te melden met keramiek. Tijdens een gesprek vertelt Astrid dat ook moeder Bertje zich fanatiek met keramiek bezig houdt. Alle 3 blijken ze ook nog eens lessen te volgen bij creatief centrum de Ark in Haarsteeg en dit is niet tevergeefs; het resultaat mag er zijn! Marco is airbrusher en beschikt naast de techniek ook over uitstekende creatieve gaven. Hij laat tijdens deze exposities zien hoe divers de mogelijkheden met airbrush zijn; portretten op speciaal airbrush karton, motoren, helmen, klompen en gitaren zijn allemaal te bewonderen. De onderwerpen lopen uiteen van portretten, dieren, fantasie tot gothic achtige taferelen. Alsof het allemaal nog niet genoeg is spuit Marco ook nog in opdracht b.v. wandschilderingen. Voor iedereen die nog niet bekend is met airbrush is het een verrassing om te zien wat de mogelijkheden allemaal zijn. Sommige portretten lijken wel foto?s met een bijzondere licht genomen.

Astrid verbeeldt de gevoelige kant van de familie in klei. Met name de serie handen is heel bijzonder en eigenzinnig te noemen. Zo kunt u een hand met ogen tegen komen, een hand met Hollandse vingerhoedje, een moeder en kind hand die met elkaar spelen en een hand die oud en jong met elkaar verbindt. Zelf geeft Astrid aan dat handen een belangrijke rol spelen in haar leven. Met name in de relatie met haar kinderen kunnen handen elkaar veel vertellen; elkaar aanraken, gebaren maken die je samen verstaat en natuurlijk help je elkaar met je handen. Moeder Bertje gaat sinds enkele jaren met haar dochter Astrid mee naar keramiekles bij de Ark in Haarsteeg. Zelf geeft ze aan voornamelijk voor de gezelligheid mee te gaan. Ze had nooit gedacht dat ze het werken met klei nog eens zo ontspannend en inspirerend zou vinden. Toch is aan de resultaten te zien dat ook Bertje over talenten beschikt. Een van de tentoon gestelde series is gebaseerd op een bijenkorf. De vorm inspireert haar tot een mooie serie waarbij 1 bijenkorf is omgetoverd tot een vogelhuisje. Om het stoere werk van Marco te benadrukken is Sharon van Mook gevraagd om haar serie stoere sieraden en glaskralen tentoon te stellen. Haar sieradenserie beperkt zich niet tot de vrouw; ook voor mannen heeft zij een mooie serie armbanden gemaakt.

Het werk van familie Kivits is tot en met 14 november te zien bij Kunstwinkel Op Dreef te Drunen. Openingstijden; do. 9.30-15.00u. vr.9.30-11.30u. za. 10.00-16.00u. en op afspraak.

Kunst en Kadootjes Markt 2010
2 en 3 oktober; 10.00 – 16.00u. GRATIS
Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober kunt u bij Kunstwinkel Op Dreef gratis de Kunst en Kadootjes Markt bezoeken. U kunt op deze overdekte markt minimaal 8 kunstenaars ontmoeten met hun kunstwerken, originele kadootjes en workshopaanbod. Om u een indruk te geven van wat u zoal kunt verwachten; Atelier Roodbont uit Elshout laat u kennis maken met workshops en kadootjes veelal gemaakt van natuurlijke materialen. Mariska Brakenhoff is present met prachtige schilderijen en sieraden. Astrid Kivits maakt eigenwijs keramiek waarbij handen in alle opzichten een belangrijke rol spelen.  Monique Kremers maakt oer Hollandse toilettassen, tassen en vrolijke kinderkleding. Romy van Rijckevorsel is als portretschilder te zien, maakt sieraden en ze geeft workshops. Els Steenvoorden en Ans Schillings werken al jaren samen en hebben een brede collectie kado artikelen waaronder handgeschept papier, doosjes, sieraden en andere decoratieve kadootjes. Carla Tuijnman is voornamelijk bezig met textiele werkvormen waaronder vilten. Tot slot is er de steeds wisselende collectie van Kunstwinkel Op Dreef met een mooi aanbod van workshops, (wissel)lijsten, kaarten, keramiek, sieraden en schilderijen.
 
 

Kunstenaars verzorgen workshops bij Kunstwinkel Op Dreef

Geplaatst op 2009-09-10 14:12:34 door Heusdenlokaal
Astrid Kivits
is nu al enkele jaren bezig met keramiek. Haar onderwerpen zijn zeer persoonlijk en verbeelden haar gevoelens. Ze worden vertaalt in prachtige werkstukken die ook zonder kennis van de achterliggende gedachte enorm tot de verbeelding spreken.

 

Expositie van keramiek van Astrid Kivits in bieb Vlijmen

Geplaatst op 2009-11-27 18:50:09 door Heusdenlokaal

Vlijmen – Gedurende de maand december is de expositieruimte in de bibliotheek van Vlijmen ingericht met keramiek van Astrid Kivits uit Vlijmen. Astrid is van kinds af aan al creatief bezig. Ze vindt het fascinerend om van een onooglijk stuk kneedbare massa zoals o.a. rivierklei, fimo en brooddeeg vormen te creëren die meestal uit haar fantasie en gevoel komen. Na jaren als autodidact bezig te zijn, volgde zij een cursus in keramiek in creativiteitscentrum ?Het Stuurhuis?te Nieuwkuijk om zodoende kennis te maken met de diverse technieken die toegepast kunnen worden. Hiertoe horen onder meer het draaien op de draaischijf, glazuren en het werken met oxides. Organische vormgeving vindt Astrid een van de leukere dingen om te doen, naast het maken van handen omdat handen veelzeggend zijn. Astrid werkt ook in opdracht naar de ideeën van de opdrachtgever. De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Exposanten in het ziekenhuis

artikel uit archief
Niemand wil naar het ziekenhuis. Behalve naar de hal. Want daar zie je moois.

De Zwaaiboom van Astrid Kivits in wording Astrid Kivits uit Vlijmen kneed klei. Met haar handen. En ze maakt ook het liefst handen ? af en toe een voet of een vogel.

Brigitte Ooms uit Vught schildert schilderijen. Ze houdt van bloemen. Maar ook van abstract ? soms zijn dat ook bloemen. Maar dat weet je dan niet. Dan zit er wel soms een boodschap verborgen.

Astrid en Brigitte hangen en staan in de hal van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Je hoeft niet ziek te zijn om hun werk te bekijken.
Maar het mag natuurlijk wel.

vrijdag 17 december 2010

Op de locaties Liduina en Carolus van het Jeroen Bosch Ziekenhuis zijn van 11 november 2010  tot 13 januari 2011 verschillende exposities te zien.

De exposities zijn te bezichtigen in de bezoekershal van beide locaties op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur. De bezoekadressen zijn:

  • locatie Liduina, Liduinahof 35, 5281 AD Boxtel
  • locatie Carolus, Hervensebaan 4, 5232 JL ?s-Hertogenbosch

LOCATIE CAROLUS ? ?s-HERTOGENBOSCH

Expositie familie Kivits uit Vlijmen
In de bezoekershal richting poliklinieken exposeert de familie Kivits uit Vlijmen. Moeder Bertje en dochter Astrid werken met keramiek. Astrid heeft haar moeder enkele jaren geleden aangespoord om haar creatieve talenten tot uiting te laten komen en het resultaat mag er zijn! De door Bertje en Astrid geboetseerde siervoorwerpen staan in de vitrinekast tentoongesteld. Op de website  http://www.judomas.nl/ kunt u het werk van Astrid zien. Werk van moeder Bertje is te zien op http://FRABE.webklik.nl ook zeker een bezoekje waard!

Zoon Marco heeft zich gespecialiseerd in paintbrush. Tijdens de expositie laat hij enkele van zijn schilderijen en portretten zien. Naast schilderijen past Marco de paintbrush techniek ook toe bij het beschilderen van gitaren, helmen, klompen en auto?s en muurschilderingen. Op zijn website http://www.crazyart.nl/ krijgt u een indruk van zijn gevarieerde werk.    

 

Exposities

Bijzondere trio-expositie bij bibliotheek Heusden

Geplaatst op 2011-10-19 12:02:17 door Heusdenlokaal

Oudheusden – De uitzonderlijk kunstzinnige familie Kivits, bestaande uit Moeder Bertje, dochter Astrid en zoon Marco exposeren hun kunst tegelijkertijd in alle vestigingen van bibliotheek Heusden van 1 tot 30 november 2011

Moeder Bertje Kivits, geboren in 1942 is op latere leeftijd, na het overlijden van haar man, door haar dochter Astrid in 2006 meegetroond naar het creativiteitscentrum. In eerste instantie als tijdverdrijf maar al vrij snel als ontdekkingstocht naar haar eigen talenten. Ze werkt vanuit haar eigen gevoel en experimenteert naar hartenlust met glazuren en keramiek. Bovenal vindt ze het fijn om dit samen met haar kunstzinnige kinderen te kunnen doen.

Dochter Astrid, (39 jaar) begon als kind al met fimo klei en brooddeeg. Later ontdekte ze dat keramiek maken haar voorkeur geniet. Na een poos als autodidact gewerkt te hebben heeft ze zich 6 jaar geschoold in het verfijnen van haar technieken. Handvormen vindt ze heel speciaal en ze laat daarin haar fantasie de vrije loop. Naast het maken van eigen werk geeft Astrid ook workshops en demonstraties in keramiek en het glazuren ervan. De sterke band met haar moeder en broer inspireert haar nog meer.

Marco Kivits, (40 jaar) is een waar kunstenaar in het maken van Airbrushkunst. Hij heeft zolang hij zich kan herinneren tekeningen gemaakt en doet dat nog steeds. Hij is bijzonder creatief in het maken van prachtige felgekleurde en scherp belijnde producten. Marco heeft een eigen stand op Airbrushbeurzen, Tattoo beurzen, Custom Car en Bikeshows. Naast airbrushen maakt hij ook muurschilderingen, bewerkt gitaren en auto?s met airbrush en zijn ontwerpen worden ook gebruikt in de modebranche. Hij beleeft nog steeds elke dag veel plezier aan wat hij noemt ?een uit de hand gelopen hobby!?

Iedereen kan tijdens de openingsuren van de bibliotheken in Vlijmen, Drunen en Heusden vrij binnen lopen om al dit moois te bekijken. Bertje en Astrid exposeren in Heusden en Drunen. De Airbrush kunstwerken van Marco zijn in Vlijmen te bezichtigen.